Skip to main content

Stel je bent op zoek naar een nieuwe baan. Waar begin je? Zet je dit op facebook, zoek je in de krant of ga je op internet zoeken naar vacatures? En naar wat voor banen zoek je dan; wil je op de commerciële binnendienst of toch liever op het bedrijfsbureau? Wie helpt jou sparren met wat ècht bij je past?
Je zou een bedrijf waar je graag zou willen werken een open sollicitatie kunnen sturen. Maar misschien ben je daar niet zo goed in, terwijl je wel bij dat bedrijf past.

En dan nog het salaris; hoe onderhandel je over salaris? En, misschien belangrijker nog, hoe weet je zeker dat je eerlijk loon krijgt? Dat je alle toeslagen en vergoedingen ontvangt waar je recht op hebt? En hoe weet je of je contract wel snor zit?

De zoektocht naar een nieuwe baan kan best lastig zijn als je dat zelf moet doen. Het is belangrijk dat je een leuke baan hebt waar je met plezier naar toe gaat en ook nog eens goed betaald. Je moet er immers elke dag heen en een inkomen moet goed geregeld zijn.

Een uitzendbureau is de ideale partner om je te helpen in je zoektocht naar een nieuwe baan. De recruiter kan je helpen bij welke baan precies bij je past. Qua inhoud maar ook qua praktische zaken. Niet iedereen wil immers in ploegen of verschoven diensten werken. Of misschien wil je wel een carrière switch maken. Een uitzendbureau is dan bij uitstek hèt opstapje naar een compleet andere baan. Een recruiter kan namelijk bedrijven overtuigen waarom jij juist wel in die baan past waarvoor je niet opgeleid of ervaren bent. Bijvoorbeeld dat je een goede motivatie hebt en de juiste mogelijkheden om de toekomst mee in te gaan. Bovendien hebben ze niet alleen banen op uitzendbasis, maar kan je ook wel eens direct in dienst van het bedrijf waar ze je hebben voorgesteld.

Daarnaast weet je zeker dat –wanneer je bij een ABU-gecertificeerd uitzendbureau binnengaat- alles goed is geregeld rondom het werk. De arbeidscontracten zijn door een arbeidsjurist opgesteld en je bent financieel verzekerd wanneer je ziek wordt. Dat houdt in dat je 90% krijgt doorbetaald bij ziekte. Ook is een uitzendbureau verplicht om de ‘inlenersbeloning’ te betalen. Dat houdt in dat je financieel beloond wordt zoals het vaste personeel (met dezelfde functie) van het bedrijf waar je aan het werk bent. Wel zo belangrijk, al die zekerheden!

Een ander bijkomend voordeel van werk zoeken via een uitzendbureau is dat je gebruik maakt van een groot netwerk aan bedrijven èn aan vacatures! Het uitzendbureau heeft vaak veel vacatures van bedrijven die zich daar hebben aangemeld en die aan jou als werkzoekende worden gepresenteerd. Handig! Zo hoef je zelf niet op zoek naar passende bedrijven of functies.

Ook hoef jij de sollicitatiebrieven niet te schrijven. Alles wordt voor je gedaan! En daar betaal je helemaal niks, noppes, nada voor! Dit doet een uitzendbureau gratis. En je bent bovendien niet verplicht om een voorgeschotelde baan aan te nemen. Wel als je er helemaal over tevreden bent natuurlijk, maar bij twijfel word je tot niks verplicht.

Ik zie alleen maar voordelen om eens een uitzendbureau binnen te lopen en te informeren wat voor banen ze voor jou beschikbaar hebben. Wij gaan graag voor je aan de slag! Je bent van harte welkom in Gemert aan het Ridderplein 31.

Tot gauw!!