gtag('config', 'UA-177535994-1'); Skip to main content

Hulp voor de uitzendkracht

Loop jij tegen dingen aan als uitzendkracht bij Activus? Laat het ons weten! Activus biedt namelijk hulp voor de uitzendkracht. Wij staan altijd voor jou klaar!
Als jij op zoek bent naar een gespecialiseerde coach voor een bepaald onderwerp, kan Stichting Doorzaam jou daarbij helpen. Doorzaam is er voor jou als uitzendkracht. Zij helpen jou, zodat jij met plezier en zonder zorgen naar je werk gaat. Deze stichting is het fonds van de uitzendbranche en biedt gratis verschillende diensten.
Op deze pagina beschrijven wij een aantal van die diensten. Meer informatie en diensten kun je vinden op de website van Stichting Doorzaam.

Budgetcoaching

Geldzorgen is helaas voor meer mensen herkenbaar dan je wellicht denkt. Het kan voor veel stress zorgen, waardoor je niet helemaal lekker in je vel zit. Hier kan jij ook last van krijgen tijdens je werk, doordat je jouw taken niet optimaal kan uitvoeren. Het is dus erg fijn om goed om te kunnen gaan met geld. Daarom willen wij onze uitzendkrachten op de hoogte stellen van de mogelijkheden voor financiële hulp.
Stichting Doorzaam biedt hierbij gratis hulp voor de uitzendkracht! Het budgetcoaching traject kan jou wellicht een stapje verder op weg helpen.  Het begint standaard met het in kaart brengen van jouw financiële situatie. Nadat de situatie goed in kaart is gebracht, biedt de budgetcoach een voorstel op maat.

In de informatiefolder hieronder wordt de dienst op een visuele manier uitgelegd.
Of kijk op de website van Stichting Doorzaam voor meer informatie.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden? Neem contact met ons op. Wil jij je liever aanmelden zonder tussenkomst van ons? Neem dan direct contact op met Stichting Doorzaam door hen een mail te sturen op info@doorzaam.nl. Een budgetcoach neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op!

Minder stress, meer energie

Ervaar jij stress in je dagelijkse leven of tijdens je werk? Heb je hierdoor last van stressklachten, zoals hoofdpijn, stijve nek, moe, onrustig gevoel, concentratieproblemen of een kort lontje? Wil jij weer met plezier en meer energie aan het werk?
Stichting Doorzaam kan jou hierbij helpen. Zij bieden namelijk een 6-weekse training in samenwerking met Lesstress. In deze training leer jij hoe je beter om kan gaan met stress en krijg jij hulp van een persoonlijke coach. Je hebt dan wekelijks een videogesprek met deze persoon over je voortgang en resultaten. Dagelijks kost het ongeveer vijftien minuten om ermee aan de slag te gaan aan de hand van een app.

In de informatiefolder hiernaast wordt het programma op een overzichtelijke manier uitgelegd.
Of kijk op de website van Stichting Doorzaam voor meer informatie.

Aanmelden

Heb jij interesse in dit traject? Neem contact met ons op. Wil jij je liever aanmelden zonder tussenkomst van ons? Neem dan direct contact op met Stichting Doorzaam door een mail te sturen naar info@doorzaam.nl.

Ontwikkelbudget

Hoe zorg je ervoor dat je vitaal, met plezier en vaardig aan het werk blijft? Het ontwikkelbudget van Stichting Doorzaam helpt uitzendkrachten duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Tijdens dit traject ga je aan de slag met een coach over jouw werk nu en in de toekomst. Samen onderzoek je wat de uitdagingen zijn met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Aan de hand van de uitkomst van dit coaching traject, worden er eventuele vervolgstappen gemaakt en is er een persoonlijk budget beschikbaar. Dit budget is bedoeld voor ondersteuning in de vorm van scholing, training of coaching op diverse terreinen. Door deel te nemen aan dit traject haal jij het beste uit jezelf naar boven.

In de informatiefolder hiernaast wordt het traject op een visuele manier uitgelegd.
Of kijk op de website van Stichting Doorzaam voor meer informatie.

Aanmelden

Heb jij interesse in het ontwikkelbudget? Neem dan contact met ons op. Samen bespreken we het traject en vervolgens melden wij jou hiervoor aan bij Stichting Doorzaam.

Stapbudget

Als werkende of werkzoekende kan je het STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling in de vorm van een training, cursus of opleiding. De overheid wil hiermee scholing voor een brede doelgroep mogelijk maken. Je hoeft namelijk zelf geen bedrag meer voor te schieten. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met om- of bijscholing heb je meer kansen om je baan te behouden of een nieuwe baan te vinden. Het STAP-budget bedraagt maximaal € 1.000 en kan ieder kalenderjaar één keer worden aangevraagd. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Het budget komt dus in zes fases beschikbaar per jaar. Deze regeling bestaat sinds 2022 en wordt beheert door het UWV.

Voorwaarden STAP-budget
Er zijn een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Je kunt een aanvraag indienen als je:

  • Werkende of werkzoekende bent;
  • 18 jaar of ouder bent en de AOW leeftijd nog niet hebt bereikt;
  • Inwoner bent van de Europese Unie of een partner van een EU-burger bent;
  • Volksverzekerd bent. (In de periode van 27 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de aanvraag voor minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad)

Voldoe je aan de voorwaarden? Controleer of de scholingsactiviteit die je wil gaan volgen, in het STAP-scholingsregister staat. Daarnaast mag je nog niet met de scholingsactiviteit zijn gestart op het moment dat je een aanvraag indient. Het startmoment van de scholing moet minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na sluiting van het aanvraagperiode zijn.

Er is maar een beperkt budget beschikbaar per aanvraagperiode. Is het budget op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Als je aanvraag is goedgekeurd, wordt het STAP-budget door het UWV betaald aan de opgegeven opleider.

Kijk voor meer informatie op de website van het UWV of de Rijksoverheid.

 

Activus Uitzendbureau helpt je graag

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over ‘hulp voor de uitzendkracht’? Onze activeerders staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar.

Neem contact met ons op

Activus Uitzendbureau
helpt je graag

Heb je vragen of wil je graag
meer informatie?
Onze activeerders staan
iedere werkdag van
8.30 tot 17.00 uur voor je klaar.

Neem contact met ons op