Skip to main content

Heb jij een tussenjaar? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand hiervoor kiest. Je hebt bijvoorbeeld net je middelbare schooldiploma op zak en je weet nog niet welke vervolgopleiding je gaat kiezen. Of je bent (tijdelijk) gestopt met studeren omdat de studie niet bij je past.
Met een tussenjaar heb je de ruimte om uit te zoeken wat je wil en het is een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen. Je gaat nieuwe ervaringen opdoen door allerlei activiteiten uit te voeren. Ook kan je je gedachten eens laten gaan over je toekomst. Hierdoor ontdek je wat je het liefst doet en van daaruit kan je nieuwe keuzes maken waar je helemaal achterstaat. Hoe ga jij je tijd indelen? Wil je meer van de wereld zien, ontdekken welke studie bij je past of geld gaan verdienen?

Als jij aan het werk wil om een extra zakcentje bij te verdienen, ben je bij Activus Uitzendbureau aan het juiste adres. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden en voordelen van werken in je tussenjaar:

Werkervaring opdoen

Heb je nog weinig tot geen werkervaring? Dan kan je het tussenjaar gebruiken om een baan te nemen. Extra werkervaring staat namelijk goed op je cv. Veel bedrijven zien een tussenjaar zelfs als meerwaarde, omdat dit zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en zelfinzicht laat zien. Een gat in je cv staat daarentegen weer niet zo mooi, dus werken tijdens je tussenjaar zal jou veel goeds brengen.
Ook kan jij dit jaar gebruiken om te kijken welk werk je leuk vindt. Dit kan je vervolgens op ideeën brengen voor wat betreft de keuze van je nieuwe studie na het tussenjaar. Een uitzendbureau helpt jou zoeken naar passend werk en laat jou een kijkje in de keuken zien van uiteenlopende bedrijven. Je kan namelijk flexibel aan de slag bij verschillende werkgevers in diverse branches.
Weet jij wel al welk werk bij jou past? Verdiep je alvast in de studie of het werkgebied waar je later in terecht wil komen.

Sparen voor een reis of vervolgstudie

Ben jij van plan om de wereld te ontdekken of een nieuwe taal te leren in het buitenland? Wanneer jij graag wil gaan reizen in jouw tussenjaar, zal dit geld gaan kosten. Het is daarom slim om eerst in Nederland aan het werk te gaan tot je genoeg hebt gespaard. Je hebt dan meer ruimte om je reis van te voren te plannen en vrijheid tijdens je welverdiende vakantie.
Een nieuwe studie of studentenkamer is ook een stuk makkelijker te financieren als je aan het werk gaat tijdens je tussenjaar. Hierdoor kan je sparen en hoef je minder op je geld te letten tijdens je studie. Je hebt dan meer financiële vrijheid. Zo zal je straks ook minder hoeven te werken en heb je meer tijd om te studeren en voor andere leuke dingen.

Bijverdienen en genieten

Ook als je gewoon even een jaar wil bijtanken en genieten, is het handig om een baantje te nemen. Op die manier kan je leuke dingen blijven doen.

Werken via een uitzendbureau tijdens een tussenjaar

Bij Activus Uitzendbureau helpen wij jou tijdens jouw tussenjaar graag naar een baan die aansluit bij jouw wensen. Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die tijdelijk aan het werk willen. Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of bij ons langskomen op het Ridderplein 31 in Gemert. Neem ook gerust een kijkje tussen onze vacatures op de website of er al een leuke functie voor jou tussen zit. Wij beschikken over een netwerk van bedrijven in de omgeving van Gemert. Zij leggen vacatures bij ons neer. Wanneer je bij ons op gesprek komt, bespreken we met jou de mogelijkheden. Zie jij een vacature en het bedrijf wel zitten? Dan brengen wij jullie met elkaar in contact. Als we dan een match hebben, kan je vaak al snel aan de slag. En mocht het werk je niet bevallen? Dan kan je er gauw mee stoppen en bekijken we met jou andere vacatures als je daar dan voor openstaat.

Zo’n tussenjaar kan dus heel nuttig en leerzaam zijn, indien je het goed invult. Wat de reden ook is, het is een periode waarin je jezelf beter leert kennen en jezelf ontwikkelt. Met nieuwe ervaringen die je daarin gaat opdoen, ben je klaar voor de volgende stap. Is een tussenjaar iets voor jou?