Skip to main content

“Als KAM-Coördinator kreeg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen naar Werkvoorbereider”

Sander Hoogland
KAM-Coördinator / Werkvoorbereider - Jos Kanters Groenvoorziening

Sander Hoogland heeft vanaf 2004 verschillende functies in de kwaliteitszorg en veiligheidskant bekleed. Voordat hij bij Activus terechtkwam, had hij een klein uitstapje gemaakt naar Wegverkeersleider. Die functie paste uiteindelijk niet bij hem, omdat hij een analist is van nature. Activus ging voor hem op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarin hij zich kon door ontwikkelen.

 

Zoektocht naar een nieuwe ervaring

“Ik ben geboren in Alkmaar en daar heb ik ook de opleiding MAS gevolgd. Vandaaruit heb ik verschillende functies gehad in de productie-industrie als onder andere KAM-coördinator, Kwaliteitsmedewerker, Laborant, QA medewerker en QC medewerker. Na enkele jaren besloot ik een andere weg in te slaan als Wegverkeersleider, maar dat bleek geen match te zijn. Werken in de kwaliteit en veiligheid is mijn passie, maar ik was benieuwd naar wat de arbeidsmarkt mij nog meer te bieden had.
Ik ging op zoek naar een andere baan en zodoende ben ik met Activus in contact gekomen. Met Jaap ben ik gaan sparren over wat bij mij zou kunnen passen. Hij kwam met een voorstel om als Werkvoorbereider bij Jos Kanters Groenvoorziening aan de slag te gaan, wat nu mijn huidige baan is. Het leek mij een leuke uitdaging waar ik nog geen ervaring in had, maar dat was gelukkig geen probleem. Het waren mijn competenties die de perfecte match maakte. Ze zochten iemand die analytisch te werk gaat, overzicht houdt en communicatief vaardig is. Daarnaast waren er verschillende raakvlakken met mijn vorige functie. Deze kans wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan.”

 

Snel een nieuwe baan

“Als werkzoekende had ik nog een aantal meer sollicitaties lopen. Activus schakelde snel waardoor ik al gauw op gesprek kon bij Kanters. Ik voelde mij direct op mijn plek toen ik binnen kwam lopen. Het gesprek kon voor mij ook niet beter verlopen. Ze toonde oprechte belangstelling en waren enthousiast. De volgende dag, op woensdagochtend, kreeg ik al een belletje dat ik het contract kon komen tekenen. Het ging heel snel, maar mijn gevoel zat meteen goed. De doorslag om voor deze functie te kiezen, is hoezeer zij lieten blijken dat ze mij graag in hun team wilden. Ik had het idee dat zij mij liever vandaag nog wilden dan morgen. Daarnaast kon ik hier iets nieuws leren en toch ook mijn eigen werk als KAM-Coördinator uitvoeren.”

 

De beste keuze die ik zou kunnen maken

“Bij Kanters werk ik nu vier dagen in de week als Werkvoorbereider en één dag in de week als KAM-Coördinator. Dat laatste is wel iets wat dichtbij me staat en waar ik ook veel kennis en ervaring mee heb. Het is mooi dat ik dit erbij kan doen. Ik kom uit de industrie en daar heb je natuurlijk met andere onderdelen wat betreft veiligheid en gezondheid te maken, dan in de groenvoorziening. Toch zijn er een aantal raakvlakken, dus ik rol er wel snel in merk ik.
In de Werkvoorbereiding is dit een ander verhaal. Hier had ik nog totaal geen ervaring in, dus dat is best wel een uitdaging. Het is natuurlijk ook heel leuk en het zorgt voor afwisseling. Een nieuwe ervaring is nooit verkeerd. In een team van drie personen zorgen we ervoor dat de werkvoorbereiding zodanig gebeurd dat de mensen op de weg, kunnen lezen en begrijpen wat ze moeten doen. Daar komt heel veel bij kijken en het heeft tijd nodig om dat allemaal te leren. Die tijd krijg ik hier en dat stelt mij gerust. Het is fijn dat we op kantoor bijna allemaal samen in één ruimte zitten, waardoor we makkelijk kunnen overleggen en van elkaar kunnen leren. Het is een klein team in een platte organisatie, met korte lijnen, waar hard wordt gewerkt maar ook ruimte is voor gezelligheid. Het is een heel verschil met mijn vorige werkgevers, dat waren grote bedrijven waar ik niet iedereen kende. Ik denk dat ik de beste keuze heb gemaakt, die ik zou kunnen maken.”

 

Het eerste waar ik aan denk voor een nieuwe baan, is Activus

“Mijn ervaring met Activus is gewoon top. Stel dat ik ooit nog op zoek moet of ga naar een nieuwe baan, dan is Activus het eerste waar ik aan denk. Dat geeft wel aan hoe goed mijn relatie is met Activus, Jaap en Eveline.”

 

 

Lees ook het klantverhaal van Narjis Sliman – Customer Care Medewerker