Skip to main content

“Werken met Activus levert veel resultaat op”

Piet
Sociaal Werker

Piet werkt bij het Sociaal Domein, waar zijn specialiteit ligt in het begeleiden van mensen vanuit een uitkering naar werk. Tevens zet hij zich in als vrijwilliger in tijden van rampen of crisissituaties, waarbij hij in contact is gekomen met Oekraïners. Hij draagt bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dankzij zijn deskundigheid in werk, heeft hij ook geholpen bij het activeren van vluchtelingen om werk te vinden.

 

Weinig moeite, veel resultaat

“Activus heeft proactief contact opgenomen met de Gemeente om te praten over een samenwerking in de bemiddeling van Oekraïense vluchtelingen. Zodoende werken we nu sinds juni samen.’’ Sindsdien zijn er flink wat vluchtelingen aan het werk gegaan via Activus. In het begin waren voor sommigen de regels en de Nederlandse normen en waarden nog onduidelijk, waardoor ze tegen wat praktische problemen aanliepen. ‘’Activus heeft dit snel in goede banen kunnen leiden. Al met al zijn er nu gewoon een heleboel Oekraïners lekker aan het werk!”

“Het grote voordeel van werken met Activus is dat het de Gemeente weinig moeite kost maar wel veel resultaat oplevert,”
vertelt Piet. “De gemeente heeft de Oekraïners en Activus heeft het werk. Activus is open, transparant en zelfredzaam. Jullie weten gewoon wat je moet doen.”

 

Tevreden werknemers

“Het is gewoon geweldig dat deze mensen dankzij jullie een dag invulling hebben en zich kunnen bezighouden.’’ Piet vindt het belangrijk dat ze zo snel mogelijk aan het werk gaan, omdat dat beter is voor hen. Via Activus kunnen ze allemaal samen aan het werk en dat wordt als zeer prettig ervaren. Hierdoor hebben ze namelijk aansluiting met collega’s op het werk. Wanneer ze eenmaal aan het werk zijn, dan worden anderen automatisch enthousiast om daar ook aan de slag te gaan. Daarnaast verdienen ze hier ook veel meer geld dan in Oekraïne. Het is fijn dat ze geld kunnen sparen, waarmee ze later wat kunnen. Zowel Piet als Activus vindt het belangrijk dat mensen zelf keuzes kunnen maken en niet afhankelijk zijn. Hopelijk kunnen ze ooit terug naar een veilig Oekraïne waar ze hun leven weer kunnen opbouwen.

 

Sociaal positief ingesteld uitzendbureau

Piet beschouwt Activus als een sociaal positief ingesteld uitzendbureau. Hij wil graag kijken of hij vanuit zijn eigen werk meer gebruik kan maken van deze diensten. ‘’Activus regelt de zaken zelf en is erg behulpzaam. Als Oekraïners bijvoorbeeld een fiets nodig hebben, regelt Activus dat voor hen.’’ Piet waardeert deze aanpak enorm.

 

 

Lees ook het klantverhaal van Karlijn Hobé – HR-Manager My Micro Group