gtag('config', 'UA-177535994-1'); Skip to main content

“Werken met Activus levert veel resultaat op”

Piet
Sociaal Werker

Piet is werkzaam bij een overheidsinstelling en het is zijn expertise om mensen vanuit een uitkering naar werk te begeleiden. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger wanneer er een ramp of crisis plaatsvindt. Op die manier is hij met Oekraïners in contact gekomen en levert hij een bijdrage aan de opvang van hen. Dankzij zijn expertise in werk, is hij ook bezig geweest om de vluchtelingen te activeren naar een baan.

 

Weinig moeite, veel resultaat

“Wij werken sinds juni met succes samen met Activus voor de bemiddeling van Oekraïense vluchtelingen naar werk. Voor de vluchtelingen waren in het begin de regels en de Nederlandse normen en waarden nog onduidelijk, waardoor ze tegen wat praktische probleempjes aanliepen. Dit heeft Activus snel in goede banen kunnen leiden. Al met al zijn er nu gewoon een heleboel Oekraïners lekker aan het werk!”
“Het grote voordeel van werken met Activus is dat het weinig moeite kost, maar wel veel resultaat oplevert”, vertelt Piet. “Wij hebben de Oekraïners en jullie hebben het werk. Activus is open, transparant en zelfredzaam. Jullie weten gewoon wat je moet doen.”

 

Tevreden werknemers

“Het is gewoon tof dat deze mensen dankzij jullie een dag invulling hebben en zich kunnen bezighouden. Ik heb het liefst dat zij zo snel mogelijk aan het werk gaan, want dat is ook het beste voor hen. Via Activus kunnen ze allemaal samen aan het werk en dat wordt ook als zeer prettig ervaren. Hierdoor hebben ze namelijk aansluiting met collega’s op het werk. Wanneer een aantal mensen eenmaal aan het werk zijn, dan worden anderen automatisch enthousiast om daar ook aan de slag te gaan. Daarnaast verdienen ze hier ook veel meer geld dan in Oekraïne. Het is fijn dat ze geld kunnen sparen, waarmee ze later wat kunnen. Ik vind het belangrijk dat mensen zelf keuzes kunnen maken en niet afhankelijk zijn. Hopelijk kunnen ze ooit terug naar een veilig Oekraïne met een flinke zak geld.”

 

Sociaal positief ingesteld uitzendbureau

“Wat betreft de toekomst zitten jullie in mijn geheugen. Ik wil graag kijken of ik vanuit mijn eigen professie meer gebruik kan maken van jullie diensten. Wellicht kunnen jullie mijn eigen ‘reguliere’ cliënten ook begeleiden naar werk.
Activus regelt de dingen zelf. Jullie nemen contact met ons op en op eigen initiatief bemiddelen jullie de mensen naar werk. Ik vind Activus een sociaal positief ingesteld uitzendbureau. Jullie zijn laagdrempelig en doen niet moeilijk. Hebben Oekraïners bijvoorbeeld een fiets nodig? Dan geven jullie ze een fiets. Dat zijn fijne dingen.”

 

 

Lees ook het klantverhaal van Karlijn Hobé – HR-Manager My Micro Group