gtag('config', 'UA-177535994-1'); Skip to main content

Historie

Historie

1986 – 1987

Historie Activus uitzendbureauActivus Uitzendbureau is in 1986 opgericht in het Brabantse Erp (gemeente Meierijstad) en kent een rijke historie. Het begon aanvankelijk als personeel- en organisatie-adviesbureau. De dienstverlening was in die tijd gericht op het adviseren van bedrijven en hen ondersteunen op personeelsgebied bij onder andere werving, selectie en ontslagzaken.
Het ging vanaf het begin af aan al erg goed met Activus Uitzendbureau. Al snel na de oprichting werd de dienstverlening uitgebreid met het beschikbaar stellen van voornamelijk technisch, ongeschoold en ook dienstverlenend personeel. Allemaal op uitzendbasis. In die tijd was het vergunningenstelsel nog van kracht, wat ervoor zorgde dat de branche gereguleerd werd. Medio 1986 werd Activus Uitzendbureau de vergunning verleend door het Ministerie van Sociale Zaken om arbeidskrachten ter beschikking te stellen.

1988 – 1992

Door de snelle groei van Activus Uitzendbureau werd er in 1988 een tweede vestiging geopend in Schijndel, aan de Hoofdstraat. Dit maakte Activus Uitzendbureau het eerste uitzendbureau in Schijndel. Tien jaar lang werden ook hier mensen succesvol bemiddeld naar werk.
In 1992 werd het hoofdkantoor van Activus Uitzendbureau verhuisd naar het Ridderplein in Gemert, waar Activus Uitzendbureau tot op heden nog steeds succesvol actief is. Vanuit deze locatie werden de uitzendkrachten in de regio Oost-Brabant op verschillende manieren bemiddeld naar werk. Plaatsen waar Activus Uitzendbureau tot op heden voornamelijk actief is zijn Gemert, Helmond, Eindhoven, Tilburg, Breda, ‘s-Hertogenbosch, Uden, Schijndel, Oss en Weert.

1993 – 2012

In 1993 werden er juridische wijzigingen doorgevoerd in wet, waardoor het mogelijk werd uitzendkrachten op andere manieren te plaatsen bij bedrijven, waardoor ze langer flexibel inzetbaar konden worden gesteld. Zodoende werd Actief Diensten en Detachering BV opgericht. Ook detacheringscontracten werden vanaf toen mogelijk.
In 1998 werd besloten alle activiteiten naar één centraal punt te brengen. De deuren van het filiaal in Schijndel werden daarom gesloten en alle werkzaamheden werden vanaf toen gedaan vanuit het hoofdkantoor in Gemert.
In het voorjaar van 2012 is het pand aan het Ridderplein compleet gerenoveerd en de werkplekken gemoderniseerd. Dit zorgde voor een frisse uitstraling en mogelijkheid tot nog meer groei.
Activus Uitzendbureau Gemert historie

2013 – 2019

Per 1 maart 2013 is Activus Technisch Personeel BV lid geworden van dè branchevereniging voor uitzendbureaus: de ABU. We zijn trots hiermee te kunnen bewijzen dat we als uitzendbureau voldoen aan de strenge normen op het gebied van kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid.
Inmiddels is Activus Uitzendbureau uitgegroeid tot een vooruitstrevend familiebedrijf dat continue meegroeit met de veranderingen in de arbeidsmarkt. Zo worden tegenwoordig naast de technische en ongeschoolde werkzoekenden meer administratieve en commerciële krachten gevraagd en geplaatst. Steeds meer vacatures op MBO en HBO worden bij ons aangemeld en door onze kandidaten ingevuld. Tevens is er een groei in het aantal Werving- en Selectieopdrachten doordat bedrijven meer behoefte hebben gekregen om kandidaten direct aan zich te binden. Ook de bemiddeling in ZZP’ers blijft groeien. In diverse sectoren worden ZZP’ers gekoppeld aan bedrijven.
In de toekomst richt Activus Uitzendbureau zich dan ook op groei. Dat doen we samen met het MKB, onze flexwerkers en onze eigen medewerkers. Want wij geloven dat we samen verder komen.

2020 – heden

In 2020 hebben we hard gewerkt om onze merkidentiteit niet alleen uit te dragen in ons werk, maar ook in ons uiterlijk. Zodoende hebben we gewerkt aan een nieuwe huisstijl die bij ons en onze historie past. Begin 2021 is onze nieuwe website gelanceerd en hebben we ons nieuwe jasje geïntroduceerd aan onze klanten, partners en werknemers.

Neem contact op met Activus Uitzendbureau

Activus Uitzendbureau is voor bedrijven en mensen in regio Gemert de actieve schakel tussen mens en werk. Onze Activeerders staan iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur voor je klaar om je te helpen met je vragen.

Neem contact met ons op

Neem contact op met Activus Uitzendbureau

Onze Activeerders staan
iedere werkdag tussen
8.30 en 17.00 uur voor
je klaar om je te
helpen met je vragen.

Neem contact met ons op