Skip to main content

“Geen CV-schuivers, maar kandidaten die écht passen”

Karlijn Hobé
HR Manager - My Micro Group

MyMicro Group is een innovatief bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van onderdelen van elektronische apparatuur. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in diverse soorten accu’s en adapters voor verschillende apparaten.  Sinds eind 2017 maakt het bedrijf flexibel gebruik van de diensten van Activus Uitzendbureau. Een goede aanvulling op de in-house werving en selectieproces van MyMicro Group dat door Karlijn Hobé (HR-Manager) wordt beheerd.

 

Groeiende vraag naar logistieke medewerkers

“Als HR-manager ben ik verantwoordelijk voor diverse taken binnen het bedrijf. Een van mijn verantwoordelijkheden is het werven van het personeel. Vanuit die rol en taak ben ik in contact gekomen met Activus Uitzendbureau. Dat was eind 2017, toen we aan het begin stonden van onze groeiende vraag naar de producten van MyMicro Group. De groei in vraag bracht een behoeften aan logistieke medewerkers met zich mee en die werden door Activus Uitzendbureau snel gevonden. Zij wisten de juiste mensen voor de klus te vinden en sindsdien werken we onder andere met hen samen voor het vinden van tijdelijk personeel.”

 

Regionale kennis en expertise over mensen

“Activus Uitzendbureau is niet het enige uitzendbureau waarmee we samenwerken. Maar wat Activus Uitzendbureau zo uniek maakt, is de regionale kennis en expertise die zij hebben over mensen. De recruiters van Activus Uitzendbureau krijgen het steeds goed voor elkaar niet alleen mensen te vinden die geschikt zijn voor de betreffende functie, maar ook mensen die goed passen binnen onze bedrijfscultuur. Het is regelmatig voorgekomen dat we mensen hebben overgenomen.

Daarbij zijn de lijntjes met Activus Uitzendbureau kort. Ik weet altijd meteen wie ik aan de lijn heb en krijg actuele informatie over de status van de wervingsopdracht die ik heb uitgezet. Dat persoonlijke aspect vind ik belangrijk en waardevol. Het is iets wat je met grotere partijen minder hebt.”

 

Flexibele diensten voor grote bedrijven

“MyMicro Group werkt in een branche met heel veel pieken. Voor die pieken zijn extra handen en ondersteuning op de afdeling logistiek en afdeling klantenservice wenselijk. Het is fijn dat we met Activus Uitzendbureau hier snel over kunnen schakelen. Onze samenwerking is voornamelijk gebaseerd op vraag en aanbod: wij geven het aan als we nieuwe mensen nodig hebben en Activus Uitzendbureau weet hiervoor de juiste mensen te vinden. Die flexibiliteit is heel fijn.”

 

Geen CV-schuivers

“Activus Uitzendbureau werkt niet als CV-schuivers, maar vinden mensen die goed passen. Via grote partijen krijgen we heel vaak pushmails met ‘we hebben nieuwe kandidaten’. Voor mij voelt dat als met hagel schieten. Misschien dat dat werkt voor sommige organisaties, maar ik vind het niet fijn. Als ik krap zit met mijn bezetting of als er opeens mensen wegvallen door verzuim, weet ik waar ik moet zijn voor extra hulp waar ik daadwerkelijk iets aan heb. Ik weet Activus Uitzendbureau wel te vinden wanneer ik de diensten nodig heb en in de tussentijd hebben we eens in de zoveel tijd contact om met elkaar te pijlen hoe het gaat. Dat is helemaal top!”

 

 

Lees ook het klantverhaal van Frank van Daal – Logistiek Manager Adezz