Skip to main content
ZZP

Bemiddeling ZZP’ers

By december 6, 2019augustus 29th, 2022No Comments

We zijn alweer een tijdje bezig met de bemiddeling van ZZP’ers en het begint echt ’te lopen’ voor Activus dat we bijna zouden vergeten om iedereen te informeren over deze dienstverlening.

Het aantal ZZP’ers blijft groeien zo is te lezen in Trouw. Of het nu komt door de nieuwe wet- en regelgeving per 1 januari 2020 of omdat veel mensen willen inspelen op het nog steeds aanhoudende personeelstekort is niet duidelijk.
Wel is duidelijk dat er steeds meer ZZP’ers bijkomen want verwacht wordt dat in 2020 het aantal ZZP’ers (met name die actief zijn in de klus-economie) zal stijgen met zo’n 10%.

Voordeel van het inhuren van ZZP’ers is dat je als bedrijf te maken krijgt met een expert in zijn vakgebied. Dit kan verfrissend werken voor uw bedrijf. Daarnaast zullen ze hard werken en tevens goed werk leveren zodat ze weer eens terug kunnen komen.
Als bedrijf ben je maximaal flexibel want je kunt te allen tijde de samenwerking met de ZZP’er beëindigen zonder dat je hiervoor een ontslagvergunning nodig hebt. Laat staan dat je transitievergoeding moet betalen!

ZZP’er zijn heeft ook veel voordelen. Je bent baas over je eigen tijd en je bepaalt zelf je uurtarief. Je zoekt zelf de leukste klussen uit en welke uren je maakt.
Daarnaast is het prettig en handig om gebruik te maken van het netwerk van Activus als het gaat om het verkrijgen van nieuwe opdrachten en nieuwe opdrachtgevers.

Activus heeft modelovereenkomsten ontwikkeld die de bemiddeling in ZZP’ers mogelijk maakt.
Hierin is rekening gehouden met de (intenties van) de te verwachten nieuwe wet- en regelgeving.
We gaan graag met u in gesprek indien u behoefte heeft aan de inhuur van ZZP’ers of als u zelf ZZP’er bent en behoefte heeft aan nieuwe opdrachten.